Lättbakade limpor med brödkryddor och bikarbonat. Rör ihop degen och grädda. Dela upp limpan och frys in om du inte äter den direkt. Jättegod att rosta.
Bikarbonatlimpa med brödkryddor 1 limpa
4 dl filmjölk
2 msk malda brödkryddor
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl mörk brödsirap
7 1/2 dl rågsikt
Värm ugnen till 275 grader. Smörj en 1 1/2 l brödform. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt filmjölk och sirap. Häll degen i formen. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 175 grader. Grädda i 90 minuter. Täck ev med folie efter halva tiden.
4 dl filmjölk
2 msk malda brödkryddor
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl mörk brödsirap
7 1/2 dl rågsikt
Värm ugnen till 275 grader. Smörj en 1 1/2 l brödform. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt filmjölk och sirap. Häll degen i formen. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 175 grader. Grädda i 90 minuter. Täck ev med folie efter halva tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar