onsdag 27 maj 2009

Gravad lax med hemgjord sås - oj så gott


Älskar lax i alla former, idag hade Coop billig gravad lax. Kokade färskpotatis och slog ihop en gravlaxsås. Mycket gott.


Gravlaxsås 4 personer

2 msk vanlig svensk senap (jag tog grov senap)
1 msk röd- eller vitvinsvinäger (körde med vit balsamvinäger)
1 tsk strösocker
1 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar
1 dl majs- eller rapsolja (tog bara ca 1 dl)
4 msk finhackad dill (gick bra med torkad)

Blanda senap, socker och vinäger till såsen i en skål. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis, sedan i en fin stråle. Rör eller vispa hela tiden så att senapen kan ta upp oljan. Häller man för fort kan såsen lätt skära sig. Smaka av med dill, salt och vitpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar