onsdag 27 maj 2009

Hemgjord musli - för en lyxigare frukost


Jag gör några rejäla laddningar varje månad och den är fantastiskt god. Jag blandar ner lite av varje och passar på att rensa skåpen.


Karolines musli

1 l havregryn
6 dl rågflingor
2 dl vetegroddar
2 dl hela eller krossade linfrön
1 dl psylliumfrön
2 dl kokosflingor
120 g hackade nötter eller valfri mängd
1 dl solrosfrön
Valfri mängd russin eller annan torkad frukt eller bär

Gör så här:
Blanda med antingen 2 dl koncentrerad äppeljuice eller 1,5 dl farinsocker och 2 dl varmt vatten (lös sockret i vattnet innan du blandar med de torra ingredienserna). Rosta i ugnen på 200-225 grader tills muslin är gyllenbrun. Passa noga och rör ofta, stäng av ugnen och låt torka över natten. Blanda i den torkade frukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar