Gåsmiddag med familjen är tradition. Alla äter inte svartsoppa och då serveras i år en krämig jordärtskockssoppa istället.
Jordärtskockssoppa med brynta trattkantareller och bacon.
Soppa 4 portioner
4 medelstora potatisar
8 jordärtskockor (ungefär samma vikt som potatisen)
ca 7 dl vatten
1 1/2 buljongtärning
2 dl grädde
1 dl mjölk
salt
peppar
trattkantareller
bacon
Skala potatis och jordärtskockor, koka mjuka i vatten och buljong. Mixa soppan med stavmixer och späd med grädde och mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Bryn bacon och trattkantareller. Servera soppan med det brynta.
Goda tillbehör till ugnsstekt fågel. Kokta äppelklyftor (koka i vatten och citronsaft tills de är mjuka men inte mosiga) svartvinbärsgelé och kokta ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar