måndag 19 oktober 2009

Morotskaka à la Solgården

Jag har vikarierat på en fantastisk förskola som heter Solgården. När jag slutade så bakade jag världens godaste morotskaka som tack. Det är verkligen den godaste morotskakan, så baka den bums. Receptet kommer från Leila Lindholms bok a piece of cake.


Världens godaste morotskaka

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Smör och ströbröd till formen

Cream cheese lime frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan och fint rivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred den över kakan.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen den godaste morotskaka jag smakat och inte är den svår att göra.

    SvaraRadera