Jättegod linssoppa som smakar som ärtsoppa men är helt vegetarisk och snabblagad.
Ärtig linssoppa 3-4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 potatis
en klick smör
2 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna potatisen. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt sköljda linser, buljong och kryddor. Koka på svag värme i 20 minuter eller tills linser och potatis är mosiga. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 potatis
en klick smör
2 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna potatisen. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt sköljda linser, buljong och kryddor. Koka på svag värme i 20 minuter eller tills linser och potatis är mosiga. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
Härlig ugnspannkaka med äpplen och kanel.
Ugnspannkaka 8-10 bitar
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
50 g smör
2-3 äpplen, skalade och urkärnade
2 tsk kanel
1 msk strösocker
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet.Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt. Bryn smöret i en långpanna i ugnen. Häll i smeten och lägg på rader av äppelklyftor och strö över lite socker och kanel. Grädda pannkakan mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg och "stannat".
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
50 g smör
2-3 äpplen, skalade och urkärnade
2 tsk kanel
1 msk strösocker
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet.Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt. Bryn smöret i en långpanna i ugnen. Häll i smeten och lägg på rader av äppelklyftor och strö över lite socker och kanel. Grädda pannkakan mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg och "stannat".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar