Hjortronsemifreddo med maräng och rostad mandel.
Hjortronsemifreddo 4-6 stora portioner
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
25 g socker
1 krm vaniljpulver eller 2 krm vaniljsocker
150 g hjortron
15+3 maränger
25 g rostad flagad mandel
Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i en annan skål gulorna med sockret och vaniljen tills de är bleka och pösiga. Vispa grädden i en tredje skål. Vänd ner mandeln, hjortronen, 15 grovt krossade maränger, gulorna och vitorna försiktigt i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning. Smula 3 maränger över smeten och frys i ca 2 timmar. Låt semifreddon tina 20 minuter innan servering.
Hjortronsemifreddo 4-6 stora portioner
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
25 g socker
1 krm vaniljpulver eller 2 krm vaniljsocker
150 g hjortron
15+3 maränger
25 g rostad flagad mandel
Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i en annan skål gulorna med sockret och vaniljen tills de är bleka och pösiga. Vispa grädden i en tredje skål. Vänd ner mandeln, hjortronen, 15 grovt krossade maränger, gulorna och vitorna försiktigt i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning. Smula 3 maränger över smeten och frys i ca 2 timmar. Låt semifreddon tina 20 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar