tisdag 26 januari 2010

Hjortronsemifreddo - lyxigt och väldigt gott

Centrera
Hjortronsemifreddo med maräng och rostad mandel.


Hjortronsemifreddo 4-6 stora portioner

2,5 dl vispgrädde
2 ägg
25 g socker
1 krm vaniljpulver eller 2 krm vaniljsocker
150 g hjortron
15+3 maränger
25 g rostad flagad mandel

Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i en annan skål gulorna med sockret och vaniljen tills de är bleka och pösiga. Vispa grädden i en tredje skål. Vänd ner mandeln, hjortronen, 15 grovt krossade maränger, gulorna och vitorna försiktigt i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning. Smula 3 maränger över smeten och frys i ca 2 timmar. Låt semifreddon tina 20 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar