lördag 5 september 2009

Köttfärslimpa deluxe


Jag lade äppelklyftor på rad i botten och katrinplommon på toppen. Vackert, men sen hackade jag allt och blandade i smeten istället. Gör som du vill.


Härlig köttfärslimpa med bacon, morot, äpple och katrinplommon. Jag serverar den med kokt potatis, gräddsås, lingon och pressgurka.


Köttfärslimpa deluxe 4 portioner

400g blandfärs eller köttfärs
1-2 morötter, fint rivna och urkramade
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1-2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
1/2 tsk lökpulver
1 litet äpple
8-12 katrinplommon
1 pkt bacon (140 g), I bitar
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, diljonsenap, basilika, lökpulver, 1 tsk salt och 1/2 tsk vitpeppar i en bunke. Tillsätt färsen och morötterna. Blanda väl. (Om du vill så hackar du äpplet, katrinplommonen och stekt bacon och blandar ner i färsen.) Häll smeten i en smord 1 1/2 liters form. Skala äpplet och skär i bitar. Stick ner äpple och katrinplommon i smeten. Jämna till ytan och täck med bacon. Ugnsbaka i 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar