Blandar färs med kokt ris, ibland även lite fräst vitkål för att dryga ut färsblandningen.
Lager på lager med vitkål, färs och vitkål. Jag serverar med gräddsås och lingon. Perfekt att frysa in till snabba middagar.
Kålpudding 4 portioner
1 vitkålshuvud ca 1 kg
2 msk smör
2 msk sirap
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över sirap och salta. Stek länge tills kålen får färg och blir mjuk.
Fyllning:
1 1/2 dl kokt ris
1/2 gul lök, hackad
1 msk smör
300 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl vatten
Fräs löken i smör i en stekpanna. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
1 vitkålshuvud ca 1 kg
2 msk smör
2 msk sirap
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över sirap och salta. Stek länge tills kålen får färg och blir mjuk.
Fyllning:
1 1/2 dl kokt ris
1/2 gul lök, hackad
1 msk smör
300 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl vatten
Fräs löken i smör i en stekpanna. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar