Fyll den väldoftande marmeladen på burkar och se fram emot härliga långfrukostar.
Plommonmarmelad med vanilj
1 kg urkärnade och klyftade plommon
1 kg syltsocker
1 delad och urkärnad vaniljstång eller 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
Lägg plommonklyftorna i en stor kastrull och häll i sockret. Lägg i de urskrapade vaniljfröna samt stången. Rör till sockret smälter och det börjar koka. Låt småkoka 2-5 minuter. Skumma om det behövs. Låt svalna något och häll sedan upp marmeladen i rena varma burkar.
1 kg urkärnade och klyftade plommon
1 kg syltsocker
1 delad och urkärnad vaniljstång eller 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
Lägg plommonklyftorna i en stor kastrull och häll i sockret. Lägg i de urskrapade vaniljfröna samt stången. Rör till sockret smälter och det börjar koka. Låt småkoka 2-5 minuter. Skumma om det behövs. Låt svalna något och häll sedan upp marmeladen i rena varma burkar.
Hej Karro!
SvaraRaderaJag har plockat ihop 6 kg av mina äpplen redan, har du något bra förslag på vad man kan göra... gärna något annat än äppelmos, som jag gjort alla andra år och fortfarande har kvar av i frysen. Jag gillar din blogg! Kram Anna
Har massor av bra recept, hinner kanske inte lägga ut allt på blogge men jag mailar dig några tips! Kram!
SvaraRadera