onsdag 30 september 2009

Överaska med bläckfisk


Inte är dom vackra med oj så goda dom blir friterade. Jag skar bort huvudet och tog bort brosket samt drog av skinnet. Delade dem sedan i munsbitar.


Gör en egen frityrsmet, enklare än vad du tror. Blanda ihop smeten precis innan du ska fritera.

Frityrsmet med äggvita till fisk, skaldjur:
2 dl vetemjöl
1,5 dl kall ljus lageröl eller kallt vatten
1 äggvita

Vispa äggvitan till ett fast skum. Rör försiktigt ner övriga ingredienser.

Frityrsmet med maizena lik tempura för fisk, skaldjur, lax, grönsaker, lök:
1 dl maizenamjöl
2 dl vetemjöl
cirka 1 dl iskallt vatten (helst mineralvatten)

Rör ihop alla ingredienser.


Jag friterar ute, nackdelen är att oljan snabbt blir kall. Viktigt med riktigt het olja, annars blir smeten inte krispig.


Serverar med citron och salt. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar