fredag 4 september 2009

Tapas innan kräftskivan


Vi skördar de vackra squashblommorna för att göra härligt frasiga fyllda blommor.


Mamma fyller blommorna med Cantadou paprika & chili, lättast gjort med en sprits. Tryck lätt ihop blommorna så bladen sluter runt fyllningen.


Vi friterar blommorna med en hemmagjort frityrsmet. Använd en olja som tål hög temperatur.

Frityrsmet
lik tempura för fisk, skaldjur, lax, grönsaker, lök:

1 dl maizenamjöl
2 dl vetemjöl
cirka 1 dl iskallt vatten (helst mineralvatten)

Rör ihop alla ingredienserna försiktigt.



Marinad till grillade räkor ca 6 portioner

2
st citrongräs
2 st vitlöksklyftor
2 st lime, saft och skal
1 st mild röd chilifrukt
1 msk japansk soja
1 msk sweet chilisås
0.5 msk sesamolja
1 msk olivolja


Lägg ner 500 g tinade eller färska räkor. Marinera 30 minuter.


Grilla räkorna några minuter på varje sida.


Hårt tunnbröd med getost och hemgjord plommonmarmelad.


Grillat bröd med olivolja, flingsalt och en vitlöksklyfta som vi gnuggar bröden med efter grillning.


Fantastisk förrätt, spännande smaker och lite annorlunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar