onsdag 14 juli 2010

Falafel- och halloumiburgare


Som ett vegetariskt tillägg på födelsedagsbuffén serverade jag dessa urgoda falfelbiffar. Även de som normalt inte gillar dessa typer av rätter blev glatt överraskade och vegetarianerna gjorde tummen upp och frågade efter receptet.



Falafel- och halloumiburgare 6 port

2 burkar kikärtor à 400 g, sköljda och avrunna
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
2 gröna chilifrukter, urkärnade och hackade
2 vitlöksklyftor
2-3 salladslökar eller en bit purjolök
1/2 bunt koriander
1 tsk flingsalt
2 msk mjöl
1 pkt halloumi, i små tärningar

Lägg allt utom halloumin i en matberedare och kör tills allt blandats väl, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Häll upp i en skål, tillsätt halloumi och forma till 6 biffar. Fräs i stekpanna i smör och olja.

Kommentar: Jag tillsatte extra vatten för att få en smidig konsistens på biffarna. Hade ingen malen koriander men de blev goda ändå. Stekte i rikligt med smör och olja. Servera i pitabröd med yoghurt, sallad och feferoni eller till en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar