måndag 5 juli 2010

Korvbröd


Fantastiskt goda och enkla korvbröd att baka, gör dubbel sats och fyll frysen. Receptet kommer från Heléne Johansson och boken Bröd från Brunkebergsbageri.


Korvbröd 25 st

500 g mjölk, 3 % fetthalt
75 g jäst
750 g vetemjöl
50 g rumstempererat smör
15 g havssalt

Blanda alla ingredienserna och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
Dela degen i 25 delar. Rulla varje del till 12 cm långa bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1/2 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i ca 10 minuter.
Frys in de bröd som du inte skall använda så fort de svalnat något.

Kommentar: Du kan med fördel använda receptet även till hamburgerbröd. Byt ut 150 gram av vetemjölet mot rågmjöl eller grahamsmjöl för att få ett lite grövre bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar