Efter ett tips, på bloggen Söta Saker, gjorde jag de här goda blåbärsrutorna och rensade frysen på de sista blåbären. Serverade med hemgjord vaniljkräm.
Blåbärsrutor långpanna 20x30 cm
kaka:
1 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
2-3 dl blåbär
täcke:
1 ½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret och rör sedan i ägget. Bred ut i långpanna (20×30 cm) med bakplåtspapper i. Häll ut blåbären jämnt över kakan. Blanda ingredienserna till täcket och ”strö” blandningen över blåbären. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
kaka:
1 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
2-3 dl blåbär
täcke:
1 ½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret och rör sedan i ägget. Bred ut i långpanna (20×30 cm) med bakplåtspapper i. Häll ut blåbären jämnt över kakan. Blanda ingredienserna till täcket och ”strö” blandningen över blåbären. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
SvaraRaderaDen verkar riktigt smaskig! =)
SvaraRadera