måndag 5 juli 2010

Örtkryddad potatissallad


Jag använde persilja, mynta, gräslök och basilika i min potatissallad.


Väldigt god och smakrik sallad som passar till det mesta. Självklart använder du de grönsaker du tycker om.


Örtkryddad potatissallad 4 port

1 kilo potatis
100 g sockerärtor eller andra grönsaker
1 rödlök
1 näve ruccolasallad eller annan sallad
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 dl majonnäs
1 dl blandade färska örter (t ex persilja, gräslök, basilika)
salt och peppar

Koka potatisen och skär den i skivor eller bitar. Skär sockerärtorna och rödlöken i bitar. Strimla örterna fint och blanda med gräddfilen, majonnäsen och den pressade vitlöksklyftan. Vänd försiktigt ner potatisen, grönsakerna och salladen i örtröran. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar