Busenkelt att göra och supergott. Ta och skörda din basilika och gör något gott.
Hemgjord pesto 1 liten burk
2 dl packade basilikablad
50 g pinjenötter
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl nyriven parmesanost
1 dl fin olivolja
Mixa pinjenötterna i en matberedare. Lägg i basilikabladen, vitlök, parmesan, salt och peppar. Mixa igen. Tillsätt oljan droppvis till en början och häll sedan på resten. Häll upp på burk.
Kommentar: Peston tappar sin gröna färg när man väl börjar använda den, men smakar lika gott. Röran är dryg - 2 msk är allt som behövs till en portion nykokt ångande varm pasta.
2 dl packade basilikablad
50 g pinjenötter
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl nyriven parmesanost
1 dl fin olivolja
Mixa pinjenötterna i en matberedare. Lägg i basilikabladen, vitlök, parmesan, salt och peppar. Mixa igen. Tillsätt oljan droppvis till en början och häll sedan på resten. Häll upp på burk.
Kommentar: Peston tappar sin gröna färg när man väl börjar använda den, men smakar lika gott. Röran är dryg - 2 msk är allt som behövs till en portion nykokt ångande varm pasta.
Besök gärna min nya matblogg :)
SvaraRaderahttp://mimmismat.blogg.se/