Rensar frysen på förra årets jätteblåbär och blandar med rivet citronskal, strösocker och maizena.
Gör en smuldeg på smör, socker, kokos, vetemjöl och havregryn.
Resultatet blir en saftig, söt och syrlig blåbärspaj med smarrigt knäckigt täcke.
Sötsyrlig blåbärspaj
200 g kallt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Tärna smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl till en smulig deg. Blanda ner havregrynen försiktigt.
Fyllning
1 liter blåbär
1 citron, rivet skal
1/2 dl socker
2 msk maizena
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda blåbär, rivet citronskal, socker och maizena i en skål. Lägg bären i en smord ugnsfast form och strö över smuldgen. Grädda gyllene i mitten av ugnen i 25 minuter. Servera med en hemgjord råkräm eller vaniljsås.
200 g kallt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Tärna smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl till en smulig deg. Blanda ner havregrynen försiktigt.
Fyllning
1 liter blåbär
1 citron, rivet skal
1/2 dl socker
2 msk maizena
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda blåbär, rivet citronskal, socker och maizena i en skål. Lägg bären i en smord ugnsfast form och strö över smuldgen. Grädda gyllene i mitten av ugnen i 25 minuter. Servera med en hemgjord råkräm eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar