God och vacker, vi serverar den med ris och turkisk yoghurt.
Mustig gulasch stor sats, frys in resterna
6 gula lökar
olja
1 msk chilipulver
2 l vatten
1,6 kg grytbitar av nöt
33 cl rött matlagningsvin eller rött vin
5 tärningar oxbuljong
1 1/2 King Solo vitlök eller 4-5 vitlöksklyftor
12 lagerblad
6 dl krossade tomater
6 msk tomatpuré
3 tsk socker
16 potatisar
7 paprikor i olika färger
1 tsk hel kummin
ev salt
Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i olja i en stekgryta. Strö över chilipulver. Tillsätt vatten. Skär köttet i bitar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, Pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och skär paprikan i bitar och rör ner dem i grytan. Låt soppan koka utan lock tills köttet är mört och trådigt. Minst 1 1/2 timme. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 15 min tills den är mjuk. Smaka av med salt eller kanske mer buljong eller en skvätt vin. Smaken är som baken - delad.
Kommentar: Jag gillar mina grytor ganska tjocka, därför kokar jag dem utan lock och länge tills såsen tjocknar. Blir det sås över fryser jag in det i burkar och kokar sedan bitar av kyckling i den till snabbmiddag.
6 gula lökar
olja
1 msk chilipulver
2 l vatten
1,6 kg grytbitar av nöt
33 cl rött matlagningsvin eller rött vin
5 tärningar oxbuljong
1 1/2 King Solo vitlök eller 4-5 vitlöksklyftor
12 lagerblad
6 dl krossade tomater
6 msk tomatpuré
3 tsk socker
16 potatisar
7 paprikor i olika färger
1 tsk hel kummin
ev salt
Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i olja i en stekgryta. Strö över chilipulver. Tillsätt vatten. Skär köttet i bitar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, Pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och skär paprikan i bitar och rör ner dem i grytan. Låt soppan koka utan lock tills köttet är mört och trådigt. Minst 1 1/2 timme. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 15 min tills den är mjuk. Smaka av med salt eller kanske mer buljong eller en skvätt vin. Smaken är som baken - delad.
Kommentar: Jag gillar mina grytor ganska tjocka, därför kokar jag dem utan lock och länge tills såsen tjocknar. Blir det sås över fryser jag in det i burkar och kokar sedan bitar av kyckling i den till snabbmiddag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar