fredag 28 augusti 2009

Squash från komposten


Vi odlar squash i komposten och oj vad det växer. Har så många att jag måste göra något av dem.


Gör inlagd squash med citron och ingefära. Skalar, kärnar ur och skivar frukterna.


Kokar bitarna i en ättikslag och smaksätter sedan lagen med rivet skal av citron och både färsk och malen ingefära.


Burkarna kommer att pryda hyllan i kylskåpet men också förhöja höstens grytor.


Inlagd squash

3 dl ättiksprit, 12%
4,5 dl vatten
1 1/2 kg socker

Koka ihop lagen, skumma om det behövs.

2 kg squash, skalad, urkärnad och i 1,5 cm bitar

Koka squashen i lagen 10 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i väl rengjorda burkar.

Tillsätt till ättikslagen

3 bitar färsk ingefära (jag tog en tumstor bit och delade i tre)
1 msk malen ingefära
1 citron, skalet rivet

Koka ihop 20 minuter utan lock. Häll den varma lagen över squashen i burkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar