Kokar bitarna i en ättikslag och smaksätter sedan lagen med rivet skal av citron och både färsk och malen ingefära.
Burkarna kommer att pryda hyllan i kylskåpet men också förhöja höstens grytor.
Inlagd squash
3 dl ättiksprit, 12%
4,5 dl vatten
1 1/2 kg socker
Koka ihop lagen, skumma om det behövs.
2 kg squash, skalad, urkärnad och i 1,5 cm bitar
Koka squashen i lagen 10 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i väl rengjorda burkar.
Tillsätt till ättikslagen
3 bitar färsk ingefära (jag tog en tumstor bit och delade i tre)
1 msk malen ingefära
1 citron, skalet rivet
Koka ihop 20 minuter utan lock. Häll den varma lagen över squashen i burkarna.
3 dl ättiksprit, 12%
4,5 dl vatten
1 1/2 kg socker
Koka ihop lagen, skumma om det behövs.
2 kg squash, skalad, urkärnad och i 1,5 cm bitar
Koka squashen i lagen 10 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i väl rengjorda burkar.
Tillsätt till ättikslagen
3 bitar färsk ingefära (jag tog en tumstor bit och delade i tre)
1 msk malen ingefära
1 citron, skalet rivet
Koka ihop 20 minuter utan lock. Häll den varma lagen över squashen i burkarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar