Varvar gurkskivorna med gula senapsfrön, dillkronor eller dillfrön och lagerblad. Häller på ättikslag. Gurkan får stå och vila en vecka i kylen, sedan är den redo att avnjutas. Det här är verkligen ett toppenrecept, så prova.
Smörgåsgurka
2 kg Västeråsgurka
2 dl salt
2 l vatten
Smaksättare
7 dillkronor eller 1 msk dillfrön
1 msk gula senapsfrön
5 lagerblad
Ättikslag
2 dl ättiksprit, 12%
6 dl vatten
10 dl strösocker
Skölj och borsta gurkorna väl. Skiva och lägg dem i en stor bunke. Blanda salt och vatten tills saltet läst sig. Häll saltlagen över gurkorna och låt stå kallt i 1 dygn. Häll av lagen och låt gurkorna rinna av. Varva gurkskivorna med smaksättare i burkar.
Ättikslag
Koka upp ingredienserna tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över gurkorna, de måste vara helt täckta. Skulle lagen inte räcka är det bara att koka mer, mängden kan variera något beroende på burk. Sätt lock på burkarna och låt dem svalna, ställ dem sedan kallt. Efter en vecka är de färdiga.
2 kg Västeråsgurka
2 dl salt
2 l vatten
Smaksättare
7 dillkronor eller 1 msk dillfrön
1 msk gula senapsfrön
5 lagerblad
Ättikslag
2 dl ättiksprit, 12%
6 dl vatten
10 dl strösocker
Skölj och borsta gurkorna väl. Skiva och lägg dem i en stor bunke. Blanda salt och vatten tills saltet läst sig. Häll saltlagen över gurkorna och låt stå kallt i 1 dygn. Häll av lagen och låt gurkorna rinna av. Varva gurkskivorna med smaksättare i burkar.
Ättikslag
Koka upp ingredienserna tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över gurkorna, de måste vara helt täckta. Skulle lagen inte räcka är det bara att koka mer, mängden kan variera något beroende på burk. Sätt lock på burkarna och låt dem svalna, ställ dem sedan kallt. Efter en vecka är de färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar