Jag serverade souvasgrytan med ugnsrostad potatis och morot och svartvinbärsgelé. Det är också väldigt gott med potatismos och lingonsylt.
Souvasgryta ca 4 port
600 g souvas, skuren i tunna skivor
150 g kantareller eller trattkantareller
2 gula lök, delad och skivad
1 dl vatten
1 tärning köttbuljong
3 dl grädde
salt
svartpeppar
Bryn souvasskaven i smör, gärna i en gjutgärnsgryta. Bryn löken, gärna i samma gryta för smakens skull. Bryn även svampen och blanda sedan kött, lök och svamp. Häll på vatten och buljong. Låt koka ihop under lock 20 minuter. Häll i grädde och låt koka utan lock tills krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
600 g souvas, skuren i tunna skivor
150 g kantareller eller trattkantareller
2 gula lök, delad och skivad
1 dl vatten
1 tärning köttbuljong
3 dl grädde
salt
svartpeppar
Bryn souvasskaven i smör, gärna i en gjutgärnsgryta. Bryn löken, gärna i samma gryta för smakens skull. Bryn även svampen och blanda sedan kött, lök och svamp. Häll på vatten och buljong. Låt koka ihop under lock 20 minuter. Häll i grädde och låt koka utan lock tills krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar