onsdag 1 december 2010

Pepparkaksmusslor

 Har du en bit papparkaksdeg över? Gör fina pepparkaksmusslor. Smörj valfria formar med ordentligt med smör. Tryck ut degen riktigt tunt. Ställ dem kallt ca 10 minuter.

 Grädda formarna mitt i ugnen på 225 grader ca 5 minuter. Låt formarna svalna och knacka försiktigt ur kakorna eller peta med en potatissticka.

Servera musslorna med ädelostkräm, apelsinmascarpone, grädde och lingonsylt eller något annat gott.


Ädelostkräm

70 g ädelost
100 g philadelphia
1,5 msk gräddfil

Blanda och klicka eller spritsa ut på pepparkaksmusslorna.


Apelsinmascarpone

1 apelsin, finrivet skal och hinnfria klyftor skurna i små bitar
1/2 citron, finrivet skal
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Blanda och servera.


Lingongrädde

3 dl grädde
1 dl lingonsylt

Blanda och servera till musslorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar