Karolines knapriga biscotti med hasselnötter och choklad
150 g hasselnötter, rostade, hackade
50 g mörk choklad, grovt hackad
4 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1/4 tsk bakpulver
drygt 1 msk flingsalt
2 ägg
Gör så här:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet spricker. Gnugga bort skalen i en kökshanduk. Hacka nötterna grovt. Blanda alla torra ingredienser och nötterna i en bunke. Häll i äggen och knåda ihop till en deg. Rulla till tre rullar på mjölat bakbord. Lägg dem på en plåt och grädda 15-20 minuter på 200 grader tills de fått en gyllene färg. Ta ut längderna. Sänk värmen till 175 grader. Skiva rullarna lite på snedden, i 1 cm tjocka skivor. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.
Kommentar: Jag brukar få torka dem längre än 25-30 minuter. Sänker då värmen något och låter dom stå inne längre. Låter också plåten stå kvar i ugnen över natten, då blir dom riktigt knapriga.
150 g hasselnötter, rostade, hackade
50 g mörk choklad, grovt hackad
4 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1/4 tsk bakpulver
drygt 1 msk flingsalt
2 ägg
Gör så här:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet spricker. Gnugga bort skalen i en kökshanduk. Hacka nötterna grovt. Blanda alla torra ingredienser och nötterna i en bunke. Häll i äggen och knåda ihop till en deg. Rulla till tre rullar på mjölat bakbord. Lägg dem på en plåt och grädda 15-20 minuter på 200 grader tills de fått en gyllene färg. Ta ut längderna. Sänk värmen till 175 grader. Skiva rullarna lite på snedden, i 1 cm tjocka skivor. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.
Kommentar: Jag brukar få torka dem längre än 25-30 minuter. Sänker då värmen något och låter dom stå inne längre. Låter också plåten stå kvar i ugnen över natten, då blir dom riktigt knapriga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar