fredag 11 juni 2010

Laxfilé med skagenfyllning


Ta en portionsbit lax, skär ett djupt snitt men inte helt igenom. Fyll snittet med skagenröra (färdigköpt eller hemgjord) och strö över fint rivet citronskal, lite peppar och salt.


Gratinera filén i ugnen, 175 grader ca 15-20 minuter beroende på storlek. Jag serverade laxen med pressad potatis och en klyfta citron. Mycket gott.


Skagenröra 4 portioner

500 g oskalade räkor
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk konjak (kan uteslutas)
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk hackad dill

Skala och hacka räkorna grovt, blanda med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt konjaken, salt och peppar. Blanda ner dillen.

Tips! Gör en Toast Skagen till förrätt. Smörstek vitt bröd och servera med röran och en klick rom. Garnera med en dillkvist och en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar