måndag 14 juni 2010

Ljuvlig blåbärspaj - knaprig och lite seg


Sommarens enklaste blåbärspaj och kanske godaste. Rör ihop smeten och strö över blåbär.


Ljuvlig, men tänk på att den ska stå inne 1 timme och 10 minuter i ugnen.


Blåbärspaj 6 portioner

12o g smör
1 ägg
2,25 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret. Bred ut smeten i formen.
Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper. Servera pajen ljummen med vaniljsås. Den går utmärkt bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar