Jättegod och annorlunda örtagårdssås. Receptet kommer från Gränna rökeri och passar ju således perfekt till rökt fisk.
Örtagårdssås
1 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1 1/2 - 2 tsk italiensk salladskrydda
ev lite salt och peppar
Vispa grädden till ett hårt skum och vänd ner majonnäsen. Smaksätt med dill, gräslök, salladskrydda och ev salt och peppar.
1 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1 1/2 - 2 tsk italiensk salladskrydda
ev lite salt och peppar
Vispa grädden till ett hårt skum och vänd ner majonnäsen. Smaksätt med dill, gräslök, salladskrydda och ev salt och peppar.
Min mamma har gjort något liknande, och jag också för den delen. Fast vi hade flytande honung i också, det blev jättegott. Jag blandade i räkor och crabsticks och använde som fyllning till bakad potatis.
SvaraRaderaDet låter jättegott, blir till att prova.
SvaraRadera