Härligt somrig jordgubbs- och rabarberpaj som jag serverar med hemgjord vaniljkräm.
Jordgubbs- och rabarberpaj 1 pajform
Smuldeg
250 g kallt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Tärna smöret i småbitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir en smulig deg. Blanda försiktigt i havregryn.
Fyllning
3 stora rabarberstjälkar
6 dl färska jordgubbar
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna. Blanda i strösocker och majsstärkelse och lägg fruktblandningen i bottnen av en ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Smuldeg
250 g kallt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Tärna smöret i småbitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir en smulig deg. Blanda försiktigt i havregryn.
Fyllning
3 stora rabarberstjälkar
6 dl färska jordgubbar
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna. Blanda i strösocker och majsstärkelse och lägg fruktblandningen i bottnen av en ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar