måndag 28 juni 2010

Jordgubbs- och rabarberpaj


Härligt somrig jordgubbs- och rabarberpaj som jag serverar med hemgjord vaniljkräm.


Jordgubbs- och rabarberpaj 1 pajform

Smuldeg
250 g kallt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn

Tärna smöret i småbitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir en smulig deg. Blanda försiktigt i havregryn.

Fyllning
3 stora rabarberstjälkar
6 dl färska jordgubbar
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna. Blanda i strösocker och majsstärkelse och lägg fruktblandningen i bottnen av en ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar