onsdag 23 juni 2010

Pestofylld focaccia


Ett fullkomligt fantastiskt buffébröd med dofter av örtkryddor och den smälta pestofyllningen. En given succé!


Pestofylld focaccia ett stort bröd i långpanna

5 dl ljummet vatten
75 g färsk jäst

3 msk kesella

2 msk mjukt smör

30 g/3 msk socker

20 g/1 msk salt

2 msk olivolja

1 ägg

100 g/2 dl durumvetemjöl

850 g/11 dl vetemjöl


Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna utom mjölet. Blanda sist i durumvetemjölet och vetemjölet lite i sänder. Degen kan antingen köras i hushållsassistent ca 5-8 minuter eller knådas för hand minst dubbla tiden tills den är blank och smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter.

Fyllning
200 g philadelphiaost

4 msk pesto


Blanda ost och pesto till krämig konsistens.

Sätt ugnen på 190 grader. Smörj en långpanna med olivolja. Lägg degen i långpannan och tryck ut den jämt. Jäs i 30 minuter till dubbel storlek. Pensla degen med olivolja och gör försiktigt små hål i degen där fyllningen läggs.

Kryddblandning
2 msk rosmarin
1 msk havssalt
1 msk oregano


Blanda kryddorna och strö över blandningen. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått en gyllengul färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar