fredag 28 augusti 2009

Nu är det slut på veckan, dax för fredagsmys


Tar vad jag har i kylen och gör en förrätt. Har Cranks fullkornsbröd som grund, rostar det snabbt knaprigt i ugnen på 250 grader grill. Tar ut brödet och lägger i en ugnsfast form. Lägger på en skiva getost och gratinerar tillsr osten börjar smälta. Ta ut bröden och strör över pinjenötter, solrosfrön eller något annat (jag hade en fröblandning med solrosfrön, pumpafrön och svarta sesamfrön) samt en klick honung. Gratinerar tills honungen smält.


Hittade ett paket med tunnskivad fläskkotlett och funderade vad jag skulle göra med den. Det bidde en wok med teryaki. Marinerade det strimlade köttet i en Teryakimarinad och stekte det sedan gyllenbrunt.


Fräste separat wokgrönsaker och lade sedan i kokta äggnudlar och hällde i teryaki woksås. Tillsatte köttet och värmde allt. Mycket gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar