Jättegott bröd som tar hand om alla mjölskvättar som finns i skåpet. Behöver inte jäsa då det bakas på bikarbonat.
Favoritlimpa med mjölskvättar 2 bröd
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetekli
2 1/2 dl vetekross
2 1/2 dl vetegroddar
4 tsk bikarbonat
3 tsk salt
1/2 tsk malda brödkryddor
1 1/2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Blanda alla torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk. Rör ihop med slev till en geggig röra. Sleva över den i två smorda 1,5 - liters brödformar och ställ in dem i 175 graders ugnsvärme. Grädda i en och en halv timme. Ta sedan ut dem, vält upp dem ur formarna och låt dem svalna på galler.
Kommentar: Saknar du någon mjölsort kan du ta mer av någon annan. Vetekli kan bytas ut mot andra klisorter och vetekross mot andra sorters kross.
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetekli
2 1/2 dl vetekross
2 1/2 dl vetegroddar
4 tsk bikarbonat
3 tsk salt
1/2 tsk malda brödkryddor
1 1/2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Blanda alla torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk. Rör ihop med slev till en geggig röra. Sleva över den i två smorda 1,5 - liters brödformar och ställ in dem i 175 graders ugnsvärme. Grädda i en och en halv timme. Ta sedan ut dem, vält upp dem ur formarna och låt dem svalna på galler.
Kommentar: Saknar du någon mjölsort kan du ta mer av någon annan. Vetekli kan bytas ut mot andra klisorter och vetekross mot andra sorters kross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar