söndag 29 augusti 2010

Kringlor med apelsin

Spröda och goda apelsinkringlor.


Kringlor med apelsin 30-40 st

200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 apelsin, rivet skal
2 ägg, gärna små
6 1/2 dl (390 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
ägg och pärlsocker till dekor

Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med sockret och det rivna apelsinskalet. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörsmeten. arbeta ihop till en kletig deg, platta ut degen på bakplåtspapper eller plastfolie och låt den vila i kylen i ca 1 timme. Skär degen i tunna pinnar. Rulla pinnarna runda och forma dem till kringlor. Pensla kringlorna tunt med uppvispat ägg och doppa dem i pärlsocker. Lägg kringlorna med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i  ca 10 minuter eller tills kringlorna börjar bli lätt gyllene. Låt svalna.

Kommentar: Degen blir snabbt mjuk när man formar kringlorna, ta fram lite deg i taget och låt resten vila i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar