Skar en ficka i varje kycklingfilé och fyllde med skivor av buffelmozzarella och hemgjord cashewpesto.
Lindade in filéen med bacon och serverade med pestoslungad färskpotatis och grillad, skalad paprika.
Pestofylld kycklingfilé 2 portioner
2 kycklingfiléer
4 tsk pesto
1 buffelmozzarella eller vanlig mozzarella
6 skivor bacon
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär en ficka i varje filé ytan att sära igenom. Bred ut 1 tsk pesto på varje filé, salta och peppra. Lägg skivor av mozzarella på peston och bred sedan ut 1 tsk pesto ovanpå mozzarellan. Fäst ihop med en tandpetare. Salta och peppra ovanpå filéen och linda sedan baconskivor runt för att hålla fyllningen inne. Bryn kycklingfiléerna runt om och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Tillaga 15 minuter i 200 grader.
Grillad paprika
Dela paprikor i halvor och kärna ur. Lägg i ugnsfast form och grilla på 250 grader tills skalet börjar bli svart. Ta ut formen och täck med folie. När paprikorna svalnat tar du bort skalet. Skär i lämplig storlek. Goda som dom är men även goda med skivad vitlök, olivolja, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar