Ljuvligt goda och spröda knäckebitar. Passar både på ostbrickan och till maten.
Västerbottenknäcke med kummin
1 dl mjölk
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 msk kummin
1 dl västerbottenost
1/2 tsk salt
Lös jästen i fingervarm mjölk och blanda allt utom hälften av vetemjölet. Arbeta in resten av ingredienserna och så mycket av resterande vetemjöl att degen blir smidig. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord så tunt du kan. Skär degen eller ta ut med pepparkaksformar till lämplig storlek. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene och är torra ca 5 minuter.
1 dl mjölk
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 msk kummin
1 dl västerbottenost
1/2 tsk salt
Lös jästen i fingervarm mjölk och blanda allt utom hälften av vetemjölet. Arbeta in resten av ingredienserna och så mycket av resterande vetemjöl att degen blir smidig. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord så tunt du kan. Skär degen eller ta ut med pepparkaksformar till lämplig storlek. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene och är torra ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar