Den här hallonkolakakan är beroendeframkallande. Inte för söt men med härlig kola och hallonsylt.
Av receptet räckte pajdegen till 6 mazarinformar och 4 tartelettformar. Till de små räckte det med 1 tsk sylt och de stora 1 msk.
Hallonkolakaka (antal beroende på storlek)
Smuldeg
75 g smör
1 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
ev. 1-2 msk grädde
Fyllning
1 tsk-1 msk per form av hallonsylt, lingonsylt eller rabarberkräm (ta det du gillar)
Kolasmet
1,5 dl grädde
0,75 dl socker
0,75 dl ljus sirap
Blanda samman ingredienserna till smuldegen, för att få den att hålla ihop bättre, tillsätt grädde. Tryck sedan ut degen i pappersmazarinformar. Förgrädda formarna i ca 5-6 minuter i 175 grader.
Blanda samman ingredienserna till kolasmeten i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda 10-12 minuter tills smeten är gyllenbrun. Klicka sylt eller kräm i varje form med smuldeg, fördela sedan kolasmeten ovanpå och grädda formarna i 175 grader tills kolasmeten börjar koka, ca 6-7 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar