Min dotter har fyllt två år och tårta är ju ett måste. Bakade egna bottnar till tårtan och nöjde mig inte med tre utan tog fyra. Fyllde tårtan med jordgubbsmousse, mangopuré och bärfyllning. Dekorerade såklart med jordgubbar.
Jordgubbsmousse till ett lager fyllning
200 g jordgubbar, färska eller frysta
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
100 g färskost (Kesella, Philadelphia)
1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten och socker tillsammans med jordgubbarna. Koka tills allt är mjukt. Låt svalna. Blanda i färskost och florsocker. Smält gelatinet i lite av vattnet efter att du hällt av det mesta. Blanda i gelatinet i jordgubbsröran. Vispa grädden och blanda med röran. Låt stelna i kylskåp tills önskad konsistens.
200 g jordgubbar, färska eller frysta
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
100 g färskost (Kesella, Philadelphia)
1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten och socker tillsammans med jordgubbarna. Koka tills allt är mjukt. Låt svalna. Blanda i färskost och florsocker. Smält gelatinet i lite av vattnet efter att du hällt av det mesta. Blanda i gelatinet i jordgubbsröran. Vispa grädden och blanda med röran. Låt stelna i kylskåp tills önskad konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar