Årets andra kräftskiva inleddes med parmesankex med mascarpone och pestogratinerad crostini.
Kvällens ena kräfta var ICAs kinesiska jumbokräftor. Priset var lågt och likaså betyget (2 av 5). Kräftorna var små och sega i köttet. Spadet var något unket och skalet hårt.
Den andra sortens kräfta var Pandalus kinesiska superjumbo. Super var dom inte och heller inte superjumbo. Jämför jag med Pandalus turkiska jumbo, som vi åt tidigare, så var de större. Dessa hade dock god smak på spadet, lagom salt och mycket dill. Svåra att äta då köttet fastnade i klorna, också något sega i köttet. Betyget blev 3 av 5.
Maken gör som alltid smörgåstårta då han inte äter så många kräftor. Gjorde en tårta med tre lager fyllning. Lager 1: Färdigköpt mimosa sallad. Lager 2: 250 g räkor med skal (skalade och grovt hackade), 1/2 finskuren purjolök och lite grundröra (vispad grädde, creme fraiche, salt och peppar) att binda ihop med. Lager 3: 2 skivor kallrökt lax i strimlor, 1 ägg grovt hackat och grundröra att binda ihop med. Garnerade med stora räkor, kallrökt lax, ägg och gurka.
Mammas Västerbottenpaj med kantareller är ju ett måste.
Avslutade kräftskivan med en helt underbar lakritspannacotta med en frisk lätt citronmousse och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar