Ljus, luftigt bröd som passar att rosta men även perfekt till snittar.
Formfranska 2 bröd
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 dl rapsolja
1 1/2 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl vetemjöl special
Smör till brödformarna
Flingsalt
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, rapsolja och flingsalt. Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Smörj två brödformar. Dela degen i två delar och forma försiktigt till två limpor och lägg i de smorda formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Låt bröden jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Pensla limporna med vatten, strö över flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda genast i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt bröden svalna på ett galler.
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 dl rapsolja
1 1/2 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl vetemjöl special
Smör till brödformarna
Flingsalt
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, rapsolja och flingsalt. Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Smörj två brödformar. Dela degen i två delar och forma försiktigt till två limpor och lägg i de smorda formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Låt bröden jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Pensla limporna med vatten, strö över flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda genast i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt bröden svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar