måndag 30 augusti 2010

Västerbottenpaj med kantareller

Fantastiskt god västerbottenpaj förgylld med kantareller. Tvingade mamma att skriva ner receptet eftersom hon annars höftar alla ingredienser. 


Västerbottenpaj med kantareller 1 paj

Pajdeg:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
230 g västerbottenost, riven
4 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
100 g stekta kantareller

Lägg ingredienserna till pajdegen i en hushållsassistent och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter på 200 graders ugnsvärme. 
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och den rivna osten till fyllningen. Häll smeten i pajskalet och strö över kantarellerna. Grädda ca 25 minuter på 200 grader.

1 kommentar: