torsdag 26 augusti 2010

Grekiska köttbullar i tomatsås

Stora köttbullar som kokas direkt i tomatsåsen. Inget stekos och saftiga köttbullar. Serverar dem med klyftpotatis och tzatziki.


Grekiska köttbullar 4 portioner

400 g köttfärs eller lammfärs
1 citron, rivet skal
1 kruka färsk oregano, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 vitlöksklyftor
2 förpackningar krossade tomater med örtkryddor á 370 g
2 dl vatten

Blanda köttfärsen med citronskal, halva mängden oregano, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Forma till 12 stora köttbullar. Koka upp tomatkrosset med vattnet  och 2 pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Koka köttbullarna i tomatsåsen på svag värme under lock cirka 15 minuter. Blanda i resten av preganon i såsen. Smaka av. Servera med t ex klyftpotatis och tzatziki.

Kommentar: Jag kokade egen tomatsås på naturella krossade tomater, har man bråttom så fungerar ju färdigkryddad tomatsås bra. Tillsatte lite extra salt i köttbullarna och lite ströbröd och mjölk för att få en smidig färs. Koka gärna en provbulle i tomatsåsen och smaka av. Passade på och kokade dubbel sats köttbullar och frös in i portionslådor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar