lördag 25 september 2010

Familjens fiskgryta med curry och saffran

Klassisk fiskgryta som uppskattas av de flesta. Vill du lyxa till den lite, lägg då gärna skaldjur på toppen.


Fiskgryta med curry och saffran 4 port

400 g lax
500 g räkor med skal, skalade
2 stora potatisar
1 gul lök
1 fänkål
1 röd paprika
2 tomater
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
salt
kajennpeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja

Skala potatisen. Skär den i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka köken grovt. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg, 3-5 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3-5 minuter. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp under omrörning och sjud 2-3 min. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt räkorna och garnera med de hackade örterna. Servera gärna med nybakat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar