Vad kan man göra av en skål full med vackra rotfrukter?
Massor av gott, men idag blev det en helt fantastisk rotfruktssoppa. Gör en stor sats och frys in, perfekt till snabba luncher eller middagar.
Rotfruktssoppa ca 7 port
600 g potatis
500 g palsternacka
300 g rotselleri
200 g morot
1 gul lök
1,5 l vatten
3 + 1 buljongtärningar
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Skala och skär grönsakerna i mindre bitar eller riv dem i en matberedare. Häll vattnet i en stor kastrull och tillsätt grönsaker och 3 buljongtärningar. Koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan med mixerstav och smaka av med matlagningsgrädde, 1 buljongtärning, salt och peppar.
Kommentar: Jag tog 3 ekologiska grönsaksbuljongtärningar och 1 ekologisk kycklingbuljongtärning. Det finns matlagningsgrädde utan tillsatser, kolla i din butik. Jag gjorde dubbel sats och fick ut 14 portioner à 4,5 dl.
Låter supergott och en soppa som absolut ska testas här hemma.
SvaraRaderaHälsningar Mamma Mat