söndag 12 september 2010

Siggesta gård - en upplevelse på Värmdö



Jag och min familj besökte Siggesta gård på Värmdö för att testa deras höstnyhet, familjebrunch. Brunchen serveras varje helg mellan kl. 11-16 fr.o.m den 28 augusti.

Ett smart men lite annorlunda upplägg var att man beställer en huvudrätt t ex en Brunchtallrik och kombinerar med tillbehörsbuffén och/eller dessertbuffén med våffelstation.

Inredningen i restaurang Ladugården är rustik och lantlig. Grova takbjälkar och en rejäl öppen spis bidrar till den mysiga stämningen.

Tillbehörsbuffén består av enbart svenska råvaror och var, när vi var där, helt vegetarisk.

Allt var upplagt på mindre fat som hela tiden byttes ut och höll sig fräscht.

Vår favorit blev rotfruktsgratängen och rödbetscarpaccion med pumpafrön. Allt var dock väldigt gott, smakrikt, färggrant och färskt.

Vi beställde en brunchtallrik med tillbehörsbuffén. Den innehöll lokalt producerade råvaror som falukorv, baconlindat bröd med bönor, äggröra, köttbullar, korv och ost, stekt potatis och en tomatsallad. Mycket gott och smakrikt.

Efter maten finns möjlighet både till avkoppling, shopping och aktiviteter. Barnen kan gå på djurrunda med matning, rida på en ponny, titta på smådjur och köra elbilar. Äventyrsgolf och fotbollsgolf finns för den som vill ha en utmaning. Många andra aktiviteter finns, titta in på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar