lördag 4 september 2010

Kycklingpaj med pesto och ugnsrostade tomater

Rensade kyl och frys på kycklingfilé, pesto, bacon och grädde. Resultatet blev en smakrik och matig paj.


Kycklingpaj med pesto 1 paj

Pajdeg:
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Knåda ihop till en deg och kavla ut på mjölat bakbord. Klä en pajform med degen.

Fyllning:
2 kycklingfileér
4 msk pesto
1 pkt bacon
3 dl grädde eller mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
peppar

Skär kycklingen i små tärningar, bryn i smör eller olja. Blanda kycklingbitarna med peston. Låt svalna. Strimla baconskivorna och stek dem krispiga. Lägg på hushållspapper och låt svalna. Vispa ihop grädde/mjölk, ägg, salt och peppar. 
Fördela kycklingbitarna i pajformen och strö sedan över baconbitarna. Häll över gräddblandningen. Grädda på 200 grader i 30-40 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Jag serverade ugnsrostade tomater till pajen. Tomaterna blir söta och mustiga av den långsamma tillagningen. Skär tomater i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Salta, peppra och vänd ev runt dem i lite olja. Rosta på 150-160 grader i 1 - 1 1/2 timme.

1 kommentar:

  1. Det ser ut som en väldigt god paj. Man får dock vara lite försiktig när man rostar tomaterna, så att de inte blir överrostade, vilket lätt händer.

    SvaraRadera