söndag 26 september 2010

Havrefrallor

Jättegoda och saftiga frallor med mycket havregryn i.


Havrefrallor 40 st

150 g smör
12 dl mjölk
150 g jäst (3 pkt)
1 dl farinsocker
3 tsk salt
1 l havregryn
ca 2 - 2 1/2 l vetemjöl

Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och värm blandningen till fingertemperatur. Smula jästen i en bunke. Häll mjölkblandningen över och rör tills all jäst har löst sig. Tillsätt övriga ingredienser, vetemjöl i omgångar, och arbeta degen tills den är blank och smidig. Täck den med en bakduk och låt den jäsa i 30 minuter. Mjöla bakbordet, stjälp upp degen och arbeta igenom den. Dela den i fyra bitar och dela sedan varje bit i tio. Rulla varje bit till en rund bulle. Sätt ut bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper och låt dem jäsa under duk i 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader och grädda bullarna mitt i ugnen i 12 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar