måndag 27 september 2010

Gulaschsoppa med köttfärs och rotfrukter

Supergod gulaschsoppa som värmer när det börjar bli kallt.


Gulaschsoppa 5-6 port

400 g köttfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk hel kummin
3 msk milt paprikapulver
2 msk smör eller olja till stekning
300-400 g blandade rotsaker, rivna eller skurna i små tärningar
150 g vitkål, strimlad
1 paprika, tärnad
500g krossade eller passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 l vatten
3-4 tärningar kött- eller oxbuljong
1 lagerblad
1 tsk socker
salt
chilipulver

Till servering
1/2 dl persilja, hackad
gräddfil

Fräs köttfärs, lök, vitlök, kummin och paprikapulver i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka under lock ca 10 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och chilipulver. Strö över persilja och servera med gräddfil.

Kommentar: Jag tog 4 köttbuljongtärningar och tyckte att smaken blev bra. Tar man bara oxbuljong kanske det räcker med 2-3 tärningar. Smaka och ha i mer om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar