måndag 6 september 2010

Stora äppelmuffins med kardemumma

Saftiga och fruktiga äppelmuffins med kardemumma. Gjorde dubbel sats och lade till russin i ena smeten, riktigt gott.


Stora äppelmuffins med kardemumma 8 stora muffins
8 stora muffinsformar av papper, modell amerikanska

100 g smält, avsvalnat smör
2 dl socker eller råsocker eller hälften farinsocker och vanligt socker
2 ägg
1 1/2 dl crème fraiche
2 1/2 rivet äpple
ev. 2 1/2 dl russin
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk nymalen kardemumma

Garnering
3 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop smöret och sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner crème fraichen, äppelrivet och vetemjölet blandat med bakpulvret och kardemumman - och russinen om du väljer det. Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll till 2/3. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen blivit ljust gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar