måndag 13 september 2010

Squashplättar med dill

Ljuvliga squashplättar smaksatta med dill. Jag älskar dessa godingar, det doftar verkligen grekisk taverna när man steker dessa.

Serverade plättarna med tabbouleh, oliver och tzatziki smaksatt med dill.


Squashplättar med dill ca 20 st 4-5 portioner

3 medelstora squash, 900 g, grovrivna
2 ägg
200 g fetaost, grovriven
2-2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 dl fryst hackad dill eller 1 dl färsk hackad dill
olja

Lägg den rivna squashen i ett durkslag, strö över 1/2 tsk salt och vänd runt. Låt rinna av 5 min och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt med handen eller lägg det rivna i en ren handduk och vrid ur vätskan. Blanda alla ingredienser utom oljan. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner en matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 min på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar