torsdag 30 september 2010

Rödbets- och linssallad med bacon och fetaost

Fullkomligt underbar är den här rödbetssalladen. Fylld med godsaker passar den utmärkt till helgens middag.

Jag serverade salladen med hemgjorda crostini och kikärtsröra. Mums!


Rödbetssallad 3-4 port

400 g färska rödbetor
1 dl gröna linser
100 g sallad
1 1/2 dl hackad persilja
3 msk olivolja
1/2 citron, pressad saft
salt
svartpeppar
1 pkt bacon
200 g fetaost
sockerärtor (i bitar), ärtskott eller solrosskott
1 dl rostade solrosfrön

Koka rödbetorna mjuka med skalet på. Skala och skär dem i klyftor. Koka linserna i ca 20 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Blanda linser, persilja, olja, citronsaft, salt och peppar. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Fördela salladen på ett fat, och därefter linserna. Lägg på rödbetor, bacon och smula fetaosten över. Garnera med solroskärnor och sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar