tisdag 14 september 2010

Råriven äppelpaj med rårörd vaniljkräm

Superenkel äppelpaj som smakar fantastiskt gott med en hemgjord rårörd vaniljkräm.


Råriven äppelpaj 1 paj

Pajdeg:
3 1/2 dl (200 g) vetemjöl
1 1/4 dl (100 g) strösocker
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg

Fyllning:
4 rårivna äpplen
ev kanel

Blanda mjöl, socker, vanilj och bakpulver. Fördela smöret i mjölet med fingrarna eller i matberedare. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen i en rund ugnssäker form, 20-22 cm i diameter. Bred ut de rårivna äpplena i formen och strö ev över kanel. Smula över resten av degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills pajen fått lite färg. Sikta ev över florsocker när pajen svalnat något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar